Ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева заяви, че не

...
Ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева заяви, че не
Коментари Харесай

МВФ не очаква, но и не може да изключи рецесия

Ръководителят на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева съобщи, че не чака криза за огромните международни стопански системи, само че също по този начин не може да изключи такава, съобщава " Ройтерс ".

Запитана по време на Световния стопански конгрес дали чака криза, Георгиева отговори: " Не, не и в този миг. Това не значи, че е изключено ".

Този месец глобалната икономическа вероятност се помрачи, откакто МВФ намали прогнозата си за напредък за 2022 година заради войната в Украйна, икономическото закъснение на Китай и ценовите шокове в международен мащаб, изключително на храните, означи тя.

За къс интервал от време хоризонтът се помрачи, допълни Георгиева.

През последните няколко месеца държавните управления започнаха редица ограничения, с цел да се опитат да понижат разноските за живот.

Американският президент Джо Байдън освободи нефт от ресурси, с цел да се опита да свали цените, Испания и Португалия са лимитирали сметките за газ и това е водещ въпрос в изборите в Австралия.

В Обединеното кралство канцлерът Риши Сунак направи някои данъчни промени и обмисля неочакван данък върху растящите облаги на енергийните компании.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР